Ännu ett fotbollsinlägg

OCH JO, SVERIGE VANN LANDSKAMPEN! dessvärre missade jag matchen för jag var ute och plågade mig med springning (läs:plågade. det var ren tortyr idag). pappa var sur och besviken på mig när jag kom in genom dörrarna. inte för att jag halvt höll på att dö av andnöd, utan för att jag missade matchen. vet inte om han någonsin kommer prata med mig igen.
 
sen har Jameson kommit på att han har börjat snusa. blev väldigt glad när jag kom hem och såg att han hade slaktat två oöppnade dosor. MINA DOSOR! jag tänkte inte många fina tankar om honom då. han tror att han är valp igen. varenda kväll vid klockan 9 drar han igång disco hemma på videvägen. inte en själ går säker.


Sjunde himlen...?

kan inte sova och tro inte att jag inte har försökt! har legat och vridigt mig så att lakanet är alldeles korvigt och det är så fruktansvärt att jag inte tänker försöka mer.
därav berikar(/förpestar) sjunde himlen mig just nu. reverend camden snackar på ett kärleksfullt och bedårande sätt om hur man inte bör ljuga eller äta godis på en vardag, för då blir man dömd till en evighet i helvetet där djävulen sysselsätter sig med att peta grillspett i ögat på dig. egentligen sa han inte så ordagrant för det finns nada konflikt what so ever i hela seriejäveln. eller jo, kevin och lucy hade nyss problem med sin kak-ätar-stund för det fanns ingen mjölk.
i ungefär två sekunder var det ett problem, och konflikten handlade till stor del om vem som kunde tillåta den andra att springa iväg till affären. "Nej älskade, änglaliknande du, jag går. du har jobbat hela dagen!", "Men pluttisnuttignutti gumman, det är kallt, jag tar min stora manliga jacka och trotsar regnet för din skull!" och så lite fin kärleksfull symfonimusik på det. jag spyr. jag spyr. jag spyr. ändå kan jag inte byta kanal. det är som tv-shop, man blir förhäxad.


och ursäkta men hur länge har hunden "Happy" levt egentligen?!


Dö, formulär!

idag har varit formulärernas dag. fyra stycken har jag betat av.
kan säga att jag är ganska mätt på frågor som; "Är du trygg i dig själv?", "Är det viktigt för dig hur personer i din omgivning ser dig?" och typ; "Ser du dig själv som pålitlig och vacker?"

vad är det för nyfikna stackare som sitter och drömmer ihop dessa formulär? och vad vill dom påvisa genom det uppenbar; FREDRIKA HAR TASKIG SJÄLVKÄNSLA.
"Ja fredrika, du tycker ju inte om dig själv, nej." hela sverige är nog medvetna om det vid det här laget, välkommen till klubben, formulärtillverkare.
men min motfråga blir då; RÄCKER DET INTE MED ATT SÄGA "JAG MÅR PISS IBLAND OCH BEHÖVER NOG FAN JOBBA PÅ DET DÄR SJÄLVGREJSET." måste jag svara på 50 likadana frågor i olika formulering för att få fram samma svar? stackars mig och stackars den som måste läsa. snacka om tidsmördande. typ.

1. Hur bra mår du på en skala (1-10)
2. Hur dåligt mår du på en skala (1-10)
3. Hur vacker känner du dig på en skala (1-10)
4. Hur groteskt möggelsvamp-ful känner du dig på en skala (1-10)
5. Hur mycket bryr du dig om detta test och den lama stackars insnöade människa som har kommit på det med sina otroligt varierande och innehållsrika frågor på en skala (1-10)
0,0000000000000000000000


The Bowler Hat Guy tar över socialdemokratin

hihi, kan inte låta bli att underhållas åt håkan juholts utseende... påminner han inte om en struts? en blandning mellan en tjock struts och the bowler hat guy från disneys meet the robinsons. håll med mig? tur the bowler hat guy egentligen inte var särskilt ond, utan snarare djupt sårad från barnsben med ett sent utvecklats sinne och en "check"-lista i ett my little pony-block. vi alla får hoppas att så är fallet med juholt också... dessvärre får jag rysningar när jag ser karln, inte i samma grad som med göran persson (utseende: en nöjd lilla fridolf) eller mona sahlin (utseende: orm som äter en toblerone).

jag vet att jag dissar sossarna nu, men det är enbart för att jag är uppfostrad moderat. enbart för att jag aldrig har vuxit ur min vagga och är mogen nog att tänka på egen hand. 
men för att inte tappa alla mina sosseläsare väljer jag att säga: fredrik reinfeldt, du är inte snygg.
åh andra sidan är fan inte jag heller så jävla snygg. därför kanske jag ska satsa på en karriär inom politiken? det var en gång en stjärna som sa att jag skulle passa där, och istället för att mentalt skjuta denna person med en armborst i bröstet, kanske jag ska funderar long and hard på förslaget.


the bowler hat guy

Håkan Juholt... eller the bowler hat guy?!


Pappas nya super-idé

och sen har ju karln i huset fått en ny strålande idé. männskan har köpt en sparkcykel som han ska åka runt på i nordanö. jag blev inte ens chockad när mamma berättade det med avsky i rösten. jag tänkte "en ny leksak som ska lösa alla hans små vardagsproblem. roligt att man har en farsa på 5 år."

vi bestämde oss för att det var obetalbart att se honom in action, så jag och mamma åkte runt och letade efter honom. till slut fick vi se en ytterst egenartad och smärtfylld syn. sparkcykeln såg ut som ett misslyckat försök till en vanlig cykel. ett stort hjul ifram, ett pyttelitet där bak. det värsta var dock att jag aldrig har sett en fullvuxen karl så lycklig som far min var när han susade fram med vinden (rakt ner i diket efter ett tag också). han fantiserade med all säkerhet om hur det skulle vara om han hade hår, och hur håret skulle fladdra i vinden på hans färd med detta fula avfall.
och ja, jag har bilder som bevisar vart mina kommande men ursprungar ifrån.


han tycker han är så fin med sin sparkcykel,
men han är ful med sin sparkcykel...

det går smidigt framåt...

hunden vill inte ens åka med. han försöker febrilt klösa sig in i bilen.

vad menar han med detta? har han en ålderskris? varför kan han inte
vara som andra pappor och köpa en skoter eller en ny gräsklippare?
11 åriga pojkar som inte får köra moppe än köper sparkcyklar.
50 åriga annonsförsäljare köper inte sparkcyklar. det är bara fel.

det "bästa" med sparkcykeln var att det fanns en vattenflaskhållare.
nu är det bara en tidsfråga innan han börjar fylla den med steroider.
sen spenderar han säkerligen 7 timmar om dagen i solariumet och
köper ett vitt tublinne så är imagen klaffad.

jag vill säga upp mitt dotterskap.


Jag är så kärleksfull och fin i kanten

många skulle nog beskriva min dag som skit med Stort S, men inte jag för jag vet bättre! har blivit (eller tänker bli) specialist på att fånga små guldkorn i vardagen, och på ABC bor det ett dussintal guldklimpar i samtliga av personalen. det är sådana människor som man bara vill ta hem, borsta håret på med en rosa kam samtidigt som man matar dom med vindruvor (typ). förstår ni? malin förstår... hon har lika sjuka tankar som mig.

det känns märkvärdigt att jag får vara en liten del utav deras vardag. okej, ibland kärlekshatar jag dom, men det är enbart för att dom JÄMT och STÄNDIGT måste påpeka allt som jag inte vill låtsas om... typ att jag är frustrurad per definition numera. trots detta uppenbara, förundras jag lik förbannat varenda dag över att det kan finnas en kompott av männsikor som kan utstråla så mycket positivitet till en avdankad, pessimistisk kropposjäl. inte bara en gång, utan varenda satans dag jag pallrar mig ut genom dörrarna. det finns alltid något gott jag tar med mig hem. det är fan inte normalt och aningen skrämmande.
men jag väljer att inte bry mitt lilla huvud för mycket (kan lätt bli överbelastning dessa dagar) och fokuserar på att smida vidare på min plan att kidnappa personalen hem till mig under påsk. och återigen, malin förstår och hon tycker heller inte att det är konstigt att jag har ransom-drag... hon har det själv.
nu ska jag visa dom detta inlägg så kanske jag får en godis!

JAG SÄGER PUSS PÅ ABC
, dom förtjänar ALLT gott ALLA gånger! (trots att jag vill karate-sparka dom i magen ibland)
<3

ps. dagens scoop: jag hittade inte till tågstationen påvägen ifrån ABC... detta är högst förundransvärt med tanke på att jag går samma väg varje dag. ni är välkomna att sätta vilken diagnos ni vill.


Att springa bort sig

okej, gårdagen var minst sagt energisugande. typ allt jag har att säga... vet inte om jag kan utveckla mer. det enda bra var att det fanns kvar turkäppel teABC, det drack jag en hel del koppar av.

jag skulle gå och ta lite prover på lab och släpade med mig denise som var lika seg i skallen som mig dagen till ära. i vanliga fall har vi båda ett väldigt bra lokalsinne, men just denna dag blev falu lasarett på tok för komplicerat. vi hittade knappt till huvudentrén fastän vi kom in där. efter hissåkningar blev huvudet knappast klarare. att vi kom fram till lab och inte ortopedkliniken är ett rent under. färden tillbaka efter att jag skänkt bort mitt blod vill jag inte tala om... jag kan nämna att den innehöll ungefär en kvarts stirrning på en hissdörr utan minsta kroppslig rörelse från vår sida. dreggel fanns med i bilden också.

när vi kom tillbaka till ABC vart det soffläge resterande tid av dagen. inte mycket att tillägga där. kanske att dreggel fanns med i bilden.


chockartat att vi inte fick med oss några ragg tillbaka.
kan fortfarande inte förstå varför...


HELL YEAH

Jag: FREDRIKA (min terapeut alltså)!!! mitt liv är löst!! jag behöver inte dig längre. vet du vem som kommer på P&L?!?! BOB FUCKING DYLAN!

Terapeut-Fredrika: ... du ska inte på P&L. det enda jag ser framför mig när jag tänker på dig, P&L och Bob Dylan är vin-pimplings-fylla, harsh-moln och meningslösa ligg. du ska inte på P&L.

min dröm om allt som har med bob dylan att göra krossades. mitt liv krossades.
måste hon allti vara så brutalt ärlig?! måste hon alltid påpeka allt i mitt liv som jag försöker sopa lite snyggt under mattan. kan vi alla inte bara låtsas att jag är en fullkomligt normal 18åring för en dag?

det händer! vare sig vem som helst vill eller inte!! det blir ett dacapo

på mitt och miranda isakssons (harsharnas drottning) globen-äventyr!


ABC

sitter här på abc (ja, jag kom fram trots pund-alan) med två halvdöingar som har haft en tuff helg. för en gång skull har min helg varit alldeles ypperligg så jag känner att jag kan bidra med lite lycka.

ringde malin nyss och det var tydligen mitt fel att det inte fanns rödlök på coop.
funderar på att göra slut med henne som vän, hon har aldrig tid med mig längre.
malin brukade vara en spontan och impulsiv människa, det var hennes bästa sida. egentligen hennes enda bra sida, och nu är hon uppboka från 8-10 på dagarna. jag har dragit slutatsen att det inte längre finns något hos henne att gilla. bitch. inte ens kan hon fixa fribiljetter till mig (hennes enda vän) till hennes teaterföreställning på bergslagsteater på söndag. jag måste betala 75 jävla spänn... om jag inte kunde tänka på att stå i "fika kassan", då kunde jag möjligtvis få se den gratis.

nu sitter jag och dricker turkäppel te och tycker att det är gott. denise ignorerar mig av någon anledning och sverker är alldeles för upptagen med sin ica maxi inhandlade painraiche för att diskutera livets stora frågor med mig. därför funderar jag på att bli lite sur nu.


Trevlig morgon

sms till malin i morse:

rolig morgon. har setat och fulgråtit från 2-4 av ABSOLUT INGEN ANLEDNING ALLS. somnade vid halv 5, skulle upp halv 6, vaknade halv 7, mitt tåg gick om tio minuter. kastade mig i bilen, missade tåget med en minut. åker istället hem till nordanö, väcker mamma och pappa, dom blir arga och hatar mig. jag förstår inte varför. vill inte alla ha sin 18åriga kvinnobebis slängd över sig kvart i 7 på morgonen? sitter nu på en skabbig buss bredvid rök oc pundar-Alan. jag älskar mitt liv!

malins svar:

och igår skulle jag köpa rödlök. och så fanns det inte?!


Helt normal

jag har varit alldeles normal idag.
plockade med mig malin till falun och vi ¨åkte till lugnet för att beblanda oss med hurtbullarna som åker skidor där just nu, men när ingen vakt trodde på att vi var tolv och inte ville släppa in oss gratis, for vi vidare till lager 157. där skulle malin handla bikini, men det fanns inte en enda jävla bikini. vi gick igenom hela lagret på 3 minuter och var lagom tillbaka i bilen till låten dom snackade om innan vi gick in.
senare bar det vidare till kupolen där vi köpte knullar-i-munnen-gott kaffe och satt och kollade på människor ett tag.
nu funderar jag på om jag ska fortsätta vara normal eller om jag ska dra till med någon drama grej...

puss på er!

Lördag

brummar iväg till falun med malin for a change! trevlans trevlans. det var ett tag sen jag träffade skitkorven.
oj, nu kommer mamma hem från hennes spahelg. måste gå och kolla om hon har köpt någonting till mig.
puss på er!

Om jag blev mångmiljonär

jag har kommit på att jag gillar listor, och eftersom klockan är 05.30 och jag inte sover, kommer här ännu en:

15 saker jag skulle göra/köpa om jag blev mångmiljonär:

1. Köpa företaget Felix och all ketchup

2. Betala Disney för att göra en film om mig

3. Köpa Mikaela och Mathias kommande unge

4. Köpa andra ungar också

5. Tillverka en riktig spiderman

6. Alltid ha extra fint toapapper hemma

7. Ställa om tiden så att den passar min dygnsrytm

8. Köpa glasögon som man ser spöken i

9. Köpa bort min närsynthet

10. Bränna alla magra skyltdockor och låta tillverka nya i en normal jävla storlek

11. Bada i något som tar bort allt kroppshår från nacken och neråt

12. Förbjuda rakhyvlar och lansera detta nya bad

13. Sparka Eric Niva från Viasats fotbolleftersnack

14. Sparka Eric Niva från Sverige. bara utvisa den jäveln

15. Köpa talande speglar som säger att jag är den vackraste skapelsen på jorden


Saker jag redan har gjort

15 coola saker jag redan har gjort:

1. kysst Andreas Johnson på munnen -
det var inte ens påtvingat. jag stod i kö som den 13åring jag var och väntade på hans autograf efter en spelning i borlänge. hela händelsen var fantastisk. han skrattade, jag darrade i knäna och var på vippen att börja gråta av glädje... men jag gjorde det inte, ville inte snora på honom. snacka om självdisciplin.

2. intervjuat Sahara Hotnights -
det är det bästa jag har åstakommit i mitt liv. jag fick träffa mitt favoritband och jag gjorde inte ens bort mig speciellt mycket!

3. efterfestat med Sahara Hotnights på finnefärjan till åland -
vill gärna hävda att det var en hel efterfest... i själva verket fick jag komma in i deras hytt en sisådär 5 minuter för att dom kände igen mig från intervjuen. jag snodde en snusdosa som souvenir. jag har fortfarande kvar den.

4. kört i 140km/h utan att dö -
om mamma läser det här; JAG SKOJAR BARA. jag kör i 50km/h även på motorvägar.

5. gått 72 timmar utan sömn -
inget att rekommendera. började se syner och höra röster. mer än vanligt, vill säga.

6. blivit nekad att köpa cigg i 6 olika affärer samma dag -
till slut fick malin fråga en lönnfet knarkarturk på 45+ om han kunde köpa ut. han köpte, men köpte fel märke. malin gick då in i affären och sa "min pojkvän köpte just dom här... kan jag få byta?" hon har levt med bilden av henne och knarkturken ända sen dess.

7. tvingat upp matilda i ett plan för att sedan hoppa -
hon fick med sig en fallskärm.

8. tagit en spritpenna och skrivit "i just wrote on the wall. take that society!" på en offentlig toalett -
fick idén från family guy, där man får alla smarta idéer ifrån.

9. snott en matbricka från en sluten avdelning och åkt pulka på den -
jag blev dock påkommen. det värsta som hände var att dom sa fy och tog ifrån mig brickan.

10. bakis-sovit på en lekställning med min vän malin i stan -
en tant trodde att vi hade dött, men vi var bara offer för sista april.

11. ramlat ner från samma lekställning -
tanten frågade igen om jag dog.

12. gjort mitt och malins "stureplan-brat"-nummer för Mi Ridell -
hon förstod inte.

13. skapat debatt i en tidning -
angående carola.

14. snodde en bil med malin som 14 åringar och åkte runt på en åker -
vi spelade in hela förloppet och visade sen för ägaren.

15. fått MVG i spanska -
av någon konstig anledning.


Innan jag dör

15 saker jag ska göra innan jag dör:

1. Limma ihop två CD-skivor - då får man en dubbel-CD!!

2. Prova stagediving - kanske borde ha det sist på listan med tanke på att jag förmodligen dör om ingen tar emot mig

3. Ta en "veckans bild" och vinna 7 tusen - eller göra en monterad bild och vinna 7 tusen

4. Mjölka en ko - alltså på det gamla hederliga viset, med händerna. man måste ha på sig en sån där påskkärringsluva och fult förkläde också.

5. Ropa "jag bjuder" i en bar - och sen sticka fort som fan...

6. Rädda någons liv - jag kan se det framför mig hur jag drar upp någon stackare ur sjön och gör hjärt och lung-räddning. jag är skit cool och alla älskar mig. det visar sig sen att mannen jag drar upp, (för det är en man) är svin het och miljonär. vi gifter oss.

7. Slå någon på käften - någon som förtjänar det vill säga... typ en stureplans brat. dom förtjänar det. eller messi.

8. Smuggla en dansk in i landet över Östersund - jag får en jävla massa pölse som tack

9. Ladda ner en bögporrbild och lägga som bakgrundsbild på offentlig dator - kan jag utveckla det?

10. Sova en natt på en parkbänk - det är egentligen johan karlssons idé men han hade så många idéer så jag tar den här

11. Fixa min egen julskinka - ungefär som bögporrbilden, går det att utveckla?

12. Rida på en struts - utan att bli ihjäl hackad

13. Tälta i en rondell - det blir förmodligen i borlänge. det finns några att välja mellan där

14. Konventera till neger - för att bli bättre på basket och bara allmänt coolare

15. Få åtminstone en person att göra allt på denna lista

nervkittlande/megaskräckinjagande/dramatikrosande-händelse

kommer ni ihåg att jag lovade att vara med om en nervkittlande/megaskräckinjagande/dramatikrosande-händelse denna vecka? idag hände det.
jag såg en ekorre.


Ja, det är oerhört synd om barnen i afrika, men...

...med risk för att låta oerhört hitler-lik och kallhjärtad tänker jag skriva av mig om något som stör mig.

JAG ORKAR INTE MED ALL "RÄDDA VÅR VÄRLD"-REKLAM!!
det är fadderbarn, det är världsföräldrar för unicef, det är donationskort, det är rädda-mitt-barn-han-sitter-fast-i-trädet-fonder. JAG ÄR INTE GJORD AV PENGAR. om jag väljer att skänka bort en slant för att rädda pandan eller isbjörnarna eller andra utrotningshotade djur, så tänker inte jag ha dåligt samvete för att jag inte kan ge mer till ungarna i afrika som madonna inte har adopterat än.

go ahead, bombadera mig med "har du inget hjärta?", "karman kommer ikapp dig", "du skallo stenas till du äro utsöndrad"-kommentarer, jag kan ta det, för jag vet att många andra där ute tänker lika mörka tankar som jag! skillnaden är att jag inte står inför någon social förloran för mina vänner är lika hemska som jag. speciellt malin, som är min ända vän (ps. det är ingen låtsas vän, hon existerar faktiskt).

men jag bjuder er på denna, ni får hålla med mig i smyg och tycka att det är skönt att ni inte är dom ända med nedkylda hjärtan. hata mig gärna offentligt, jag behöver lite extra kryddning i min vardag!

Godkänd barnhjälm kan rädda ditt barns liv!

idag lärde jag mig någonting nytt! min terapeut är stolt småbarns mor och informerade mig om dom nya "super-hjälmarna".

för ett tag sen var det en unge som klättrade i ett träd på dagis. sorgligt nog fastnade han i en gren med hjälmen, blev hängandes och dog. riktigt fruktansvärt.

hursom helst, nu har "dom viktiga personerna" kommit på att detta aldrig skulle ha inträffat om han hade en annan hjälm, därav införs nu; "super-hjälmarna". super-hjälmen ska förhindra ditt barns död. så länge ungen har super-hjälmen på sig, garanteras överlevnad. hur kännetecknar just du super-hjälmen?
1. Den har ett grönt spänne
2. Den kan användas av barn från 7 månader upp till 2år+
3. Den är garanterat svindyr
(varför skulle "dom viktiga personerna" komma på att tillverka nya "måsten" om dom inte kan tjäna stor kovan på´t?)

vad jag förstår är det alltså lag på dessa överlevnadspolicy-hjälmar, vilket har drivit föräldrar som verkar lite skeptiska till konceptet, att undra; "vart kan jag få tag på ett grönt spänne och mecka dit på min unges redan alldeles fungerande hjälm?" detta kommer ifrån en stark källa (den starka källan är terapeuten som verkar vara något utav en expert på ämnet).

och vad tycker superkritikern Fredrika Sundblom om detta?:

LÅT UNGARNA VÄLJA HJÄLM-JÄVLAR SJÄLVA! och varför i helvete måste man köpa hjälmar till ungar som inte ens kan klättra i träd än? ungar som inte ens kan hålla upp sitt eget huvud?! så här är det; barn kommer fortsätta klättra i träd, fortsätta slå i huvudet, fortsätta ramla ur barnvagnen. en del blir fucked up i hjärnan, andra klarar sig hyfsat. dom som klarar sig hyfsat kommer ändå bli fucked up i hjärnan när dom växer upp till detta samhälle. kanske bäst vi siktar på att göra våran VÄRLD lite mer childproof istället för att jaga runt på hjälmar? fast då är det ju ingen som tjänar pengar på det... *host*

själv gick jag runt med tyghjälm från det att jag kom ut tills att jag blev 18, jag är ändå fucked up.


säljresonemanget är typ;
Köper du inte hjälmen, dör din unge.
vilket val man får!


OS

OS-biljetterna är släppta hörrni... det är exakt 500 dagar kvar för er som bryr er. dom billigaste biljetterna ligger på 200 riksdaler och dom lyxigaste har fått det symboliska priset "2010" pund, alltså lite drygt 20 000kronor. för oss som inte har en månadslön på 5 miljoner finns det även gratisevengemang. dom sporterna vi icke behöver betala pengar för att se är maraton och cykling... just dom sporterna hinner vi ju se så mycket av också...

för oss som inte ens har råd med en flygbiljett till London, kommer OS som vanligt visas på TV vilket gör det ganska absurt att folk betalar 20 000kronor för att se Usain Bolt springa 100meter "på riktigt". och hur mycket ser man egentligen live? sen måste man stå och svettas bredvid världens alla andra länder som också ska se mest. i mitt fall hade jag bergis hamnat på samma rad som ungerns representanter från biggest loser. jag har 3D-tv, det funkar minst lika bra!

jag vet att jag har en ganska bitter inställning till nästa års OS... i ärlighetens namn är jag det för att en hel drös av mina gamla simmarkonkurrenter kommer vara med, precis som sist det var OS. JAG KUNDE OCKSÅ HA VARIT DÄR OM JAG INTE LA NER!!! nu sitter jag istället i min lilla 1:a och snusar samt försöker spela gitarr.
känns som jag drog nitlotten.


stämmer det lite eller är jag elak?


FärgTV, in your face!!

igår var det kärlek i sundboms hushållet. pappa var lika lycklig som en emil i lönneberga som precis genomfört ett lyckat bus. karln gick som på små rosaglittrande moln och sjöng "don't you worry about a thing". han klappade mig på huvudet och kinden så många gånger att jag nu är öm, han låg utfläkt som en 5 åring på golvet och gollrade med hundarna (gosigoooOOosiplutteLuttefnutteeEE), och med mamma vet jag inte vad han gjorde. vill inte veta heller.

min fråga var: hur i hela friden kan han vara så lycklig en tisdags kväll? har han fått i sig något piller?

svaret på min fråga: samma tisdags kväll sänds en 3D fotbolls match.

jag som inte var den lyckligaste pärlan på jorden igårkväll, vändes snabbt om och förvandlades till samma gollrande 5 åring på golvet. 3D FOTBOLL!! detta är större än när färgtv kom till jorden (jag är medveten om att jag inte ännu var född då, men varför låta sig hindras?).
jag och pappa satt klistrade som två über nördar med glasögonen på.
mamma gick upp och la sig och hatade oss.

jag vill passa på att be om ursäkt. jag har inte skrivit på 3 miljoner dagar och när jag väl skriver, då skriver jag om fotboll. det är okej om ni hatar mig, det är nästan befogat. men jag kände att ni tappra läsare förtjänar att läsa något lite mer intressant än "idag när jag åkte till falun tog jag borlänge vägen istället", och det är ungefär det mest avstickande som har hänt mig dom senaste dagarna. lovar att jag ska vara med om någon nervkittlande/megaskräckinjagande/dramatikrosande-händelse denna vecka. om inte annat skapar jag något dramatiskt själv.

varför inte ställa sig mitt i kupolen och skrika "JAG HAR EN BOMB!!"
lagom dramatiskt?

Torsdag

jag börjar förfara att den amerikanska värder specialisten hade rätt angående kylan och maj. snön förstör just nu mitt liv. det kräksnöar. bara sådär utan förvarning. ena sekunden är det sol, nästa är det lavinfara.
hursom, idag låter jag mig inte hunsas av snön. ska strax åka iväg till falun med dublin. det blir långpromis med den andra fredrika. trevlans, trevlans.

hörs med mer viktigheter sen, u guys!

Dagsordning

jag sitter här på abc och funderar över livet. det jag har kommit fram till hitills är:

1. Super Mario är den enda mannen man kan lita på. jag är dock inte i position att utala mig om män och tillit, för jag har aldrig provat att lita på någon annan än mario (och min pappa, men han räknas inte. han får ju typ betalt för att vara ärlig mot mig. för visst är det så, föräldrar får väl betalt?). trots det har jag kommit fram till att Super Mario är den enda mannen man kan lita på. det finns ingen som kan hoppa på browser så bra som han.

2. Mina fisar luktar ovanligt illa idag. vet ännu inte varför.

3. Det finns inte en enda jävla parkeringsplats i hela falun. eller jo, det fanns en och där ställde jag mig. 30 sekunder senare blir jag stoppad av en lapplisa (det var snarare en lappkarl) som säger; "Jag vill inte sätta en bot på 600 spänn på dig. flytta bilen." tydligen stod jag för nära korsningen. så jävla noga är det väl inte? det sluta med att jag åkte runt i halva falun och letade parkering i en kvart. till slut hittade jag en vid en ny korsning. nu hoppas jag bara att han inte hittar mig igen.

4. För mycket kaffe kan leda till synvillor som fjärilar med pistoler. jag inbillar mig i alla fall att synvillorna beror på för mycket kaffe.

det är typ allt jag har konstaterat idag. phew, jag har fått mycket gjort!

Skulle inte ni spänna musklerna ikväll, Arsenal?!

Barceballarna vann. hur fan...? nu packar jag mina väskor och åker till syster i spanien. vi ska söka upp messi och säga att han är ful. den sega jäveln.

jag säger då det, när jag får mitt fifa 11 på xbox360, då är det ett barce som får stryk med hästlängder av arsenal. MINSANN! och ingen persie ska någonsin bli utvisad (fjant domare).

sergio kan vi dock hissa till skyarna. tack för självmålet! puss på dig

(jag tror pappa älskar mig som den son han aldrig fick nu när jag är fotbollsnörd)


kolla flodvågen av hår...? det ser ut som han har en peruk
och kommer direkt från dansbandskampen i en annan del
av köping... fuck you, messi!


Kan någon sanda trottoaren, eller?!

idag vurpade jag. det var inte graciöst. jag kände mig förudmjukad, felaktigt behandlad av omgivningen, felplacerad och missförståd samt ful...
jag gjorde en janne långben skulle man kunna säga. ni vet när man får en isbit mitt under skon och med en jävla fart kastas bakåt. det fula med min vurpa var att jag, mitt i bakåt kastet, tog i för kung och fosterland för att stabiliseras och slungas framåt igen. tyvärr blev min framåt-slungning alldeles för kraftfull så det hela slutade med att jag stupade handlöst framåt, ner i backen. ironin. och det gick fort vill jag lova. hela förloppet gick säkerligen på en tredjedels sekund.
det värsta var att hela gatan var full med folk, så det var inte ens någon idé med att försöka resa sig snabbt, borsta av sig samtidigt som man frenetiskt kollar runt omkring om någon såg, för i mitt fall såg alla. det var till och med ett fåtal skadeglada monster som hejdlöst skrattade häcken av sig. dom brydde sig liksom inte om jag hade fått bestående, livshotande skador i typ hjärnan.
men hursom helst accepterade jag situationen och sart full fart upp för backen, stressad som man var. men men, jag kom fram med segern i behåll. värre var det med hedern... 


du är bra Fredrika Sundblom, du är perfekt! tänk på vad pink säger!
F*cking perfect!!!Allt jag gillar

satt och läste igenom några utav mina blogginlägg (ja, jag läser min egen blogg och tycker själv att jag är as bra. HA!), och insåg att det har varit mycket hat, överfall, fötter och mörker den senaste tiden. därför, för att lätta upp lite, tänker jag nu göra en lista på allt som jag gillar:

1. Family Guy - hur kan man inte älska family guy? det är asgarv avsnitten igenom. peter är hjärndöd, lois är en skruvad version av dagens morsa, brian är en alkoholiserad hund, meg är ful, chris är tjock och stewie är en allmänt mördande bebis. what's not to like? jag vill skada dom som säger att simpsons är bättre.

2. Harry Potter - 2000-talets tillflyktsort för barn och ungdomar som inte är nöjda med deras allt för icke-magiska liv. harry sätter guldkant på tillvaron, och sen är han ju the boy who lived, the chosen one, the boy who wears unallowable ugly glasses but is foregiven 'cause he's awesome.

3. Skräckfilmer - Älskar´t! är det inte ljuvligt att andra människor går in hårt för att skapa filmer som ska få åskådarna att skita i brallan? jag tycker det är fantastiskt. kan inte peka ut en enskild som jag gillar mest, men jag faller pladask för rullar med äckliga och stridslystna barnungar med svart hår som av någon anledning vill sätta igång ett mordtåg för att dom blev orättvist behandlade som barn. typ the ring, case 9 och the grudge. saw är inte dåliga dom heller. hugg av händer, hugg av ben, motorsåga av allt som sticker ut!

4. Människor som älskar sig själva - det är nästan bättre än allt. i dagens sammhälle är det nästan dålig karaktär om man vågar stå upp för sig själv och säga; "Jag trivs med mig själv! jag vill varken fettsuga mig, förstora brösten, skaffa en snyggare man eller vinna 40 miljoner på drömvinsten. jag är snygg, smart och jävligt awesome!" fler såna vill vi ha!

5. Malin - egentligen gillar och älskar jag alla mina nära vänner, men jag kom in på just malin med tanke på punkten över. malin står för att hon gillar sig själv och det älskar jag hos henne. ibland smittar det till och med av sig så att jag kan tycka att jag är lite bra också.

6. Tårta - jag gillar tårta... eller, jag gillar i stort sätt all mat. mums.

7. Bebisar - egentligen tycker jag dom är fula och äckliga precis när dom har kommit ut. alldeles kladdiga och skrynkliga, men när dom är avtorkade och rena är dom skit söta. skulle kunna starta en bebiskennel.

8. Johnny Depp - vi ska gifta oss och skaffa massa oskrynkliga, skrikande, bajsande ungar.

9. Super Mario - Jag och mario ska också gifta oss.

10. Min familj - jag vet, när man gör en lista av allt man älskar så är man nästan tvungen att ta med sin familj. annars får man tvångstankar om att dom ska dö och sånt där, men jag tar med min familj på den här listan för att jag älskar dom mer än någonting annat på denna jord. dom är mitt allt. fint skrivet va? nu ska jag gå och visa det här för mamma så kanske hon ger mig pengar...hittade nästan allt jag gillar i tårtväg!


Jävla fot

det blir fan inge bättre i min stackars fot. den lider, jag lider, alla som måste höra mig klaga lider. vi får helt enkelt flyga in hela grey's anatomy med helikopter. eller kanske ove sundberg? han kan nog lätta upp stämningen för en stund... och när vi ändå flyger in folk kan vi kasta in joel kinnaman (eftersom jag inte får vara smyg kär i eric saade för min kära vän malin) också, på köpet sådär. vet inte riktigt vad han ska göra åt min fot, men jag är säker på att jag kan ha användning av honom på annat håll.

min terapeut tycker att vi ska prova att "vila" foten innan vi tar till amputation. hon säger att om jag vilar foten kan jag ju använda den sen när den har vilat klart och inte gör ont mer. amputerar vi den lär jag ju aldrig kunna springa eller göra något annat roligt som man behöver fötter till...
jag har inte bestämt mig för om jag tycker hon har rätt eller bara inte fattar någonting som terapeuter inte gör ibland. vet inte om jag är i positionen för att avgöra det heller.... det där om foten var det enda jag kommer ihåg från telefonsamtalet, var nämligen i min theralen värld igen. stackars, stackars mig. och stackars, stackars terapeut.

lite stackars er som måste läsa mitt svammel också. the force is with you! joel eller ove? skönheten eller odjuret? vem kan hjälpa stackars fredrika sundblom bäst?


Avlägsna extremitet

seriöööst! det är så fruktansvärt synd om mig just nu. jag har typ nästan brutit foten! okej stukat foten... trampat snett. MEN DET GÖR ONT! det gör ännu mer ont att springa! förstår ni hur allvarligt detta är? jag vet inte vad jag ska ta mig till. jag måste ju springa! kan inte missa det helt enkelt. det får göra hur ont det vill. punkt.

ibland önskar jag nästan att vi människor inte hade några lemmar eller fötter eller händer. tänk vad lätt allt skulle bli. eller inte.
men om vi var robotar och kunde byta ut delar när dom gick sönder? fast då skulle ju det betyda att vi var ägodelar till rika snubbar som inte var robotar. jag skulle säkert hamna hos någon bortskämd snorunge som hade mig som leksak och aldrig bytte ut mina delar när dom gick sönder.

har jag sovit på theralen alldeles för länge? jag tror mina sjuka drömmar börjar påverka mitt vakna liv. kanske bäst att sluta med allt vad sömnmediciner heter. eller så slutar jag bara springa. nej, det gör jag inte. men jag kan låtsas om att jag inte har konstiga robot-tankar... då känns nog allt lite bättre. till och med foten. aj.

Nästan överfallen

just ja! jag glömde nästan helt att informera er om kvällens nära-att-bli-överfallen-händelse. namnet på händelsen kan vara en gnutta överdriven, men samtidigt vill jag att ni ska inse allvaret i situationen. jag kunde ha blivit överfallen. kanske till och med mördad.

det hela inträffade på min springtur. jag springer varje dag ifrån stan till nordanö, vid samma tid, samma väg. ikväll var det bäcksvart som vanligt, och när jag kommer ner från backen vid getjohanna, står där en man mitt i mörkret och bara glor. först såg jag inte honom i det mörka, höll nästan på att stövla rakt in i varelsen, men lyckligt nog hann jag veja undan. han såg precis ut som en sådan man som får stående ovationer för sin version av new york new york på karaoke klubb samt en sådan som dricker frikostigt ur sina nördvänners kylskåp. får ni bilden? malin får bilden.
för en stund trodde jag att han hade gått fel och tragiskt nog frysigt fast i asfalten, dock fick jag en ganska kylig känsla av karln. han bara stod där och glodde. jag bestämde mig för att börja gå, ta upp mobilen och låtsas prata (hade nämligen inga pengar för ovanlighetens skull. måste komma ihåg att fylla på till nästa blev-nästan-mördad-händelse). och som i vilken ensam-tjej-i-mörk-gränd-blir-förföljd-av-läskig-man-film som helst, börjar karaoke-killen gå åt mitt håll! fatta, jag höll på att skita på mig. han följde efter mig länge och jag var helt inställd på att bli utsläpad i skogen och bli brutalt mördad med köttyxa och allt! med för ett tappert ögonblick bestämde jag mig för att vägra acceptera mord-ödet och börja springa fort som fan hem. det var ju inte så långt kvar?
ganska snart blev mannen lika otydlig som han först var. kanske var han för lat för att springa efter? kanske var han inte alls någon styckmördare? jag har i alla fall utsätt mig själv som räddare av mitt eget liv tack vare min ypperligga kondis. tack kondis, tack för att jag lever!


jag behöver inte bli ett fall för efterlyst trots allt. hade lika väl kunna
vara en försvunnen tjej på 18 eller en mördad tjej på 18 just nu.
stackars mina föräldrar... dom hade säkert inte haft något emot
att jag försvann. allt skulle bli så mycket billigare då.


Inga fler kriminaldraman for gods sake!

ursäkta, men jag har hittat något nytt att irritera mig på. egentligen är det inte nytt, det är något jag har irriterat mig på länge nu, men har inte varit irriterad att jag har kommit ihåg att nämna det här.
såhär är det, varför kan vi svenskar enbart göra en slags film(tv-)serie som är tittbar? jag pratar alltså om alla miljontals kriminaldraman som kommer i nya tappningar år ut och år in. vi har redan sett Beck, det räcker. okej, Wallander har sina stunder, men Morden i Sandhamn? Oskyldigt dömd? Höök? Kommissarie Winter? Van Veeteren? seriöst, jag kan fortsätta, men nej tack! på hur många olika sätt kan man i scen sätta ett mord? ett rån? en våldtäkt? det räcker kriminaldrama regissörer! kom på något nytt! om ni så prombt måste skriva av era mörka tankar om mord i något fattigt manus, gör en skräckrulle, en actionrulle, en tragisk komedi, men hör jag det kvittras om ännu ett stypat lik eller en hustru som ligger död i ett vattenfylltbadkar, då lovar jag att söka upp den stackars sate som skrivit ner sina "miljonidéer" på baksidan av en servett på någon rökfylld cocktail-träff, och när jag hittar denne, ska jag se till att hans lilla historier blir till obehagliga sanningar.

är jag hemsk nu? JA, välkommen till min fruktansvärda natur. man skulle kanske kunna tro att mitt ovanligt breda och omfångande hat var anledningen till att jag satt inspärrad på sluten avdelning i två månader, men så var dessvärre inte fallet. ni har tyvärr ännu inte löst gåtan som äro fredrika sundblom.


you go, beck! du var först och ännu bäst!


Blommor på min gravplats, tack!

min teraupet ringde imorse... vid 9 (!!!). kanske inte verkar så hemskt, men för någon som var smart nog att ta sin sömnmedicin vid halv 1, är det så hemskt. det var säkerligen hemskt för teraupeten också, hon måste ha befarat att jag, nu till och med, har gett mig in i knarkvärlden . hög lät jag och var sådär lagomt morgonkärleksfull. ni vet hur man kan vara när man vaknar på rätt sida, den kärleksfulla sidan. typ: "HeeeEEeej gummilummilumman! näee, jag ligger faktiskt och soOoover men det gÖööÖr inget."
snark, röd lur av misstag och en högst fundersam terapuet. när jag senare vaknade till ordentligt trodde jag att samtalet (om man nu kan kalla det för samtal) bara var en dröm. man kan få konstiga och verklighetstrogna cp-drömmar av theralen. hörom natten drömde jag att jag, av ingen anledning alls, slet sönder mammas tröja medan jag skrattade hysteriskt. en annan gång var jag någon slags får-vallare (kanske snarare fårhede? typ som jesus beskrev sig själv) ute på vischan med kennelklubb och allt.

hursom haver fick jag senare ett egendomligt sms i stilen wako, som fick mig att inse att det verkligen inte var någon dröm. ibland tycker jag riktigt synd om min lilla coach som måste drass med mig. det är inte lätt alla gånger. hon har fått stå ut med rymningsförsök, brick-åkning, men-du-fattar-ju-ingenting!!!-utbrott och oääändligt mycket svammel om ingenting som har att göra med någonting, tillika dessa blogginlägg. tappert av kvinnan att orka stå ut. snart får jag väl dock ett brev från landstinget:

"Vi måste tyvärr meddela att din vådare från Dala ABC kliniken har givit upp och är försvunnen. Vi fann en lapp på vådare i frågas skrivbord med texten 'jag orkar inte längre, jag försvinner tills ni har avlivat fredrika'. Detta tas givetvis på största allvar och vi har valt att agera aktivt. inom kort kommer en lönmördare dyka upp på obestämd tid hos dig. Med vänliga hälsningar/Personerna från Landstinget."

jaja, om så blivo fallet skall jag minsann ta med mig pulk-brickan i graven!
ps. jag vill ha blommor och ljus-tillsyn vid min gravplats regelbundet.
den som skräpar ner där skall jag hemsöka.

Löshårsvärlden

påväg till älvan påbörjades en högst livlig konversation om löshår i baksätet, mellan maria, mamma och mikaela. och med min aldrig sinande fascination för löshår. amatör inom området blev jag skjutsad rakt in i löshårsvärlden med hull och... - snart sitter det väl riktigt hår från en annan riktig människa i min hårbotten. makabert? härligt?läbbigt? det är nästan så att en omröstning här på bloggen är på sin plats. vad tycker folket? Löshår - Inte Löshår. Eget Odlat - Asiatiskt Avryckt.

Valet är ert

Tid och Roger

mamma och pappa ska ut till älvan.

Mamma: RoooOoOoger?! vi ska vara där om tio minuter!

pappa står i duschen.

Pappa: Tio minuter, då har vi ju minst 5 minuter till godo.
M: Vi ska hämta maria om två minuter och mikaela om 3 minuter.
P: Men stressa inte upp dig. just ja, vi ska möta mina arbetskompisar 5 minuter innan vi ska in.
M: ... jag orkar inte. varför är det ALLTID så här med dig? har du någon tävling i att alltid försöka komma sent?
P: ...
Jag: Vad har du att säga om det då, fadur?
P: Vi har minst 5 minuter till godo.

det jag nu länge har befarat fick jag bekräftat, min pappa är sjuk. en sjuk man utan tidsuppfattning.
jag kunde ha det värre.

Oscarsgalan

okej, detta är fruktansvärt. hemskt. förtvivlan är total. JAG MISSADE OSCARSGALAN I MÅNDAGS. den har helt gott mig förbi. jag har varit på tok för dysträ för att hänga med tidningarnas törst på gala-scoop och därmed datum för hela yippot. detta är givetvis helt klart straffbart (vilket rim), men jag har försökt gottgöra brottet genom att läsa på om nomineringar, vinnare osv osv. filmen som kammade hem bästa film, bästa regi, bästa manliga skådespelare och bästa orginalmanus var The King's Speech. hela fyra oscar och jag har inte sett filmen. nästan lika retligt som förra året, då filmen var The Hurt Locker. och jag vågar kalla mig själv filmfantast.

Inception (underbar film) fick pris för bästa foto och bästa specialeffekter. ruskigt orginell film, en helt annan värld. sånt gillar jag. man bör dock vara uppmärksam för att helt kunna uppskatta den. lite grann som i Shutter Island. gillar att Dicaprio väljer att (som filmvärldens mest betalda man) jobba med speciella uppdrag. dessvärre har jag försökt att få pappa att sitta igenom hela Inception 3ggr, det har inte hållit i mer än 10 minuter någon gång. men för en man som enbart har tre hjärnceller så är det en ganska stor prestation.

Alice in Wonderland fick pris för bästa kostym. HELT RÄTT om ni frågar mig. Tim Burton är en gud, precis som hans fru Helena Bonham Carter. dom två kan förändra liv, tro mig. jag satt och skratta mig igenom julafton tack vare 1000 HD och denna film, och då är julafton det värsta jag vet. men släng dit Helena med ett gigantiskt huvud och Johnny Depp med en gigantisk glugg mellan tänderna, så sover jag gott på natten.

kul för mikael persbrandt och danmark (lite för oss svenskar också), att Hämden tog hem en oscar för bästa utländska film. dessvärre kan man ju tycka att persbrandt kan hålla sig på hemmaplan så att vi i sverige, officielt, kan få oss en oscar att känna oss stolta över. alla vet ju att danskar suger i allra högsta grad. det låter ju liksom som att dom har en hel ungsmarinerad lax nerkörd i halsen när dom pratar. kan folk ens höra vad som sägs i filmen?


tänk att få en sån liksom. då ombokar man nog tandläkartiden...


Bye Bye Falun

idag var tanken att åka till falun. det sket sig. tråkigt för en andra tanke var att hälsa på min gamla rumskompis från avdelningen. den fula avdelningen. den där byggnaden som fåglarna skiter på, den som står bredvid det (faktiskt) fina sjukhuset. bredvid sjukhuset ser det ut som att våran avdelning fick slut på pengar när den byggdes... pengarna räckte inte till för att göra den flådig, inte ens för att göra den det minsta trevlig. bara bajsbrun och tappa-aptiten-vid-åsynen-av-den-ful...
man tänker både en och två gånger innan man tar sig dit självmant. på insidan är den om möjligt ännu fulare. plast-matt-golv med svarta sko-glidmärken överallt. fönster som inte går att öppna, broderade, dammiga dukar, plastfrukt i skålar, en brun soffa som är så nedsutten att man oplanerat blir liggande när man sätter sig....
men men, detta var inget jag behövde fasa för idag. för idag sket jag i falun.
det tänker jag göra hela resten av veckan också! HA

RSS 2.0